Om oss

Siden 1. januar 2010 har Nyberg Urtegård holdt til Tromsø. Den nye eieren er Georg Hansen i Stuertvegen 27, 9014 Tromsø, på Mortensnes på Tromsøya. Siden det er veldig lite plass til dyrking av urter der, har jeg leid et areal fra Helga Nordgård på Berg som er med i Tromsø produsentlag. Arealet er godkjent til økologisk dyrking av Debio. En del ville urter samles i skogene og utmarken på Tromsøya, på Kvaløya og på fastlandet.

IMG_4381

Urtehagen på Berg (på Debio-godkjent areal) august 2014: Etter en dårlig start med nysnø midt i juni blir det en fantastisk sommer med store stauder, blomstrende urter, glade insekter og fugler over hele åkeren.

IMG_4201

Også hagen i Stuertvegen 27 i Tromsø begynner å ta form med nytt drivhus samt flere urtebedd.

Nyberg urtegård ble grunnlagt og drevet av Kari Marie og Harald Aandstad på Arneberg i Åsnes kommune siden tidlig på 1990-tallet. Sortimentet omfattet både urter, teer, oljer, eddiker og andre urtebaserte produkter samt ferske planter. Ved overtagelsen i januar 2010 fulgte med en del tørkede urter fra Arneberg som fortsatt brukes i produktene. De ble imidlertid gradvis erstattet av egne urter dyrket eller samlet i Tromsø. Noen urter er meget vanskelig å dyrke så langt nord, slik at jeg har måttet kjøpe noe fra Aukrust urtegard i Lom, men på sikt skal de erstattes med urter som trives i nord.

Legg igjen en kommentar