Urtepower!

I dag var det meget interessante nyheter på NRKs hjemmeside: En forskergruppe ved Universitetet i Oslo har funnet ut at både johannesurt (eller prikkperikum, Hypericum perfoliatum) og gresk fjellte (Sideritis syriaca) muligens kan stanse utviklingen av Alzheimer (se lenke).

Mens prikkperikum har kommet på Legemiddeltilsynets «svarteliste» (omsetningsrestriksjoner fordi den kan forårsake lysreaksjoner og kan stoppe virkning av andre antidepressiva ved samtidig inntak), er gresk fjellte klassifisert som handelsvare uten omsetningsrestriksjoner.

IMG_4226

Det fine med den urten (de lyse lave skuddene på bildet over) er at den er meget hardfør og har vist seg å tåle den nordnorske vinteren. Jeg har dyrket noen få planter i de siste årene, men har så langt ikke brukt den særlig. Kanskje noen vil teste den …

 

3 tanker om “Urtepower!”

 1. Hei! Min far har Alzheimer, og tar ikke andre medisiner mot Alzheimer. Vi vil gjerne teste gresk fjellte, om dere kan sende til Holmestrand.

  Vidar

 2. Hei, vi er intr i gresk fjellte til svigerfar, han har ikke påvist demens av noe slag, men tenker at forebygging er best. Vi ønskerå kjøpe gresk fjellte.
  Mvh Maylen 😉

 3. Dette er Sideritis scardica og Sideritis euboea som virker mot Alzheimers demens (gresk fjellte). Johannisurte er Hypericum perforatum som vi brukte. Du kan kontakte oss vis du har spørsmål om behandling med LAIF900 (Johannisurte) eller Renovare500 (Sideritis/Johannisurte).

  Mvh.
  Jens Pahnke

Det er stengt for kommentarer.