TROMSØKRYDDER
Innhold: Timian, fennikel, gressløk, bladpersille, løpstikke, estragon, salvie, gresk oregano, sitronmelisse, løpstikke, rosmarin og basilikum.
Brukertips: En allsidig krydderblanding, passer til gryteretter, pizza, pasta, stekt fisk, stekte poteter og grønnsaker, supper, eggeretter m.m.
LAMMEKRYDDER
Innhold: Peppermynte, isop, salvie og rosmarin.
Brukertips: Fin til fåre- og lammestek, lammefrikassee, kjekjøtt.
RIBBEKRYDDER
Innhold: Salvie, isop, timian, sar, oregano, burot, malurt.
Brukertips: Fin til all fet mat slik som ribbe, svinestek, koteletter. Ved å bruke ribbekrydder får du en nydelig ribbe. Dette er krydder alle bare må ha før jul.
FISKEKRYDDER
Innhold: Sitrontimian, sitronmelisse, fenikkel, gressløk, fransk persille og isop.
Brukertips: Fin til kokt, stekt og grillet fisk, fiskegrateng, fiskesuppe, fiskesaus, både varm og kald.
VILTKRYDDER
Innhold: Einer, timian, rosmarin, fransk estragon og sitronmelisse.
Brukertips: Fin til elg, rådyr, reinsdyr m.fl.
GRILLKRYDDER
Innhold: Isop, gresk oregano, løpstikke, vintersar, mynte, salvie.
Brukertips: Til grilling eller steking av grønnsaker, kjøtt, fisk.
SMØRKRYDDER
Innhold: Ringblomst, estragon, persille, timian.
Brukertips: Visp ca. 6 g i 500 g smør (romtemperert). Brukes til bakte poteter, flatbrød, spekemat, biffretter, grillet mais, ost, kjeks, mfl.
BRØDKRYDDER
Innhold: Bladpersille, løpstikke, bladfennikel, ringblomst, sitronmelisse, malva.
Brukertips: passer best til lyst og søtt brøddeig som rundstykker, kringler og loff. 1-2 ss krydder per brød (700 g mel).
SUPPEKRYDDER
Innhold: sellerirot og -blader, pastinakkrot, løpstikke, persille, arve, timian, sar, salt
Bukertips: til all slags supper, lapskaus og lyse sauser.
Enkelte urter
GRESK OREGANO
Brukertips: tomatretter, pizza, kokefisk, kjøttdeigretter, svine-, storfe-, lammestek, diverse grønnsaksretter.
ISOP
Brukertips: lett bitter aromatisk smak, veldig bra til all slags fet kjøtt og fisk.
LØPSTIKKE
Brukertips: potet- og grønnsakssupper, grønn salat, eggerøre, hønseragout, grønnsaksgryter.
MERIAN
Brukertips: potet-, tomat-, ertesuppe, fet fisk, innmat, ragout, pølsekrydder, vegetariske retter (kornfrikadeller).
SALVIE
Brukertips: til feit fisk og kjøtt, spesielt får og and, vilt og middelhavsretter som pasta og gryteretter. Kan også brukes som te, spesielt ved sår hals.
TIMIAN
Brukertips: potet-, tomat-, grønnsakssupper, tomat- og salatsauser, kjøttdeigretter, all slags fisk- og kjøttretter, vegetariske korn- og grønnsaksretter.
VINTERSAR
Brukertips: urtesauser, omeletter, stekt og kokt fisk, bønneretter, agurksalat, pølsekrydder, stekte poteter, ragout.