Vel bekomme!

Siste marked for i år nærmer seg, og etter et veldig godt marked sist lørdag har jeg min fulle hyre med å fylle opp lageret igjen, men det skal nok gå bra 

Ikke minst drammeurtene (i småposer) har vært veldig populære. Jeg vil jo ikke gjøre folk til alkoholikere, men av og til – og spesielt nå i julebordsesongen og i januar når møljesesongen begynner – er det faktisk bra å ha sin egen urtedram i skapet. Jeg selv tar gjerne et lite glass Nybergs magenvenn sammen med mølje. Da blir det ingen klump i magen etterpå. Men så har den jo skikkelig bitterstoff-krutt og noe beroligende i seg: benedikturt, smalkjempe, malurt, burot, jernurt, einerbær, fennikel, kamille, karve, legebetonie mfl. Den som vil ha det litt mildere, kan prøve juledrammen: peppermynte, isop og etasjeblomst. Ellers er det vikingdram (med bl.a. en del kvann, røsslyng og tørkede krøkebær), jegerdram (humle, rose, johannesurtblomster), Finnskog-dram (kommer nærmest akevitt med mjødurt, fennikel, spansk kjørvel og anisisop) og skjoldmøylikør (spansk kjørvel, sitronmelisse, tørkede solbær og rose pluss litt sukker eller honning). Vel bekomme!

  IMG_5697
IMG_5698
IMG_5699