Nyberg urtegård – Status januar 2023

Tre år har gått siden siste innlegg her. Urtegården finnes fortsatt, men aktiviteten har gradvis blitt mindre i pandemitiden. Nå har jeg som daglig leder også gått av med pensjon, men det er for tiden uvisst i hvilket omfang og med hvilken profil urtegården vil drives videre. Det som er ganske sikkert er at både urte- og grønnsaksdyrkingen for salg vil bli redusert vesentlig, fordi jeg i AFP-perioden ikke har lov å tjene mer enn noen tusen kroner i året utover pensjon. Samtidig binder dyrkingen meg ganske sterkt fra mars til oktober, slik at jeg ikke kan drive særlig med andre aktiviteter i den perioden. Da koster det hele mer enn det smaker.

Jeg har imidlertid fortsatt en del tørkede urter på lager fra de siste årene, slik at jeg kan levere på enkelte bestillinger. Jeg kan også tenke meg at jeg fortsetter med produksjonen av urteteer, drammeurter og kanskje noen helserelaterte produkter, men matkrydder vil det etter hvert bli mindre og mindre av. Så gjerne ta kontakt per epost eller på Facebook om du ønsker noe herfra. Hvis det skulle bli en større forandring i driften igjen (fra fylte 67 kan jeg igjen tjene så mye jeg vil), skal jeg legge tilsvarende informasjon ut her og på Facebook-siden.