Endelig i gang igjen!

Så ble det endelig liv igjen i websiden til Nyberg urtegård! Det var en tungvint prosess med oppdateringen av WordPress og opplasting av filer, men etter mye banning og prøving lyktes jeg altså i dag.

Godt nyttår til alle urteelskere som har bestilt hos meg og kanskje nye kunder også! Nyberg urtegård finnes fortsatt, selv om produksjonen har vært redusert i 2019, med en del mindre tilstedeværelse på Bondens marked Troms. Det blir ikke noe marked i 2020 før påsketiden, men i mellomtiden kan du enten bestille direkte her eller kjøpe et utvalg av produkter hos Eide Handel i Eidkjosen og i opplevelsessenteret Polaria i Tromsø. Muligens blir produktene også å finne i Cafe Globus etterhvert – i så fall gir jeg beskjed.

En viktig endring har skjedd i 2019: Jeg er ikke lenger med i Debio. Jeg synes systemet er stivbeint, som koster meg både tid og penger uten at det gir særlig mye tilbake. Jeg produserer like økologisk som før, ja faktisk mer enn det, nemlig regenerativt. Det betyr at jeg ikke lenger bruker plog eller møkk, men prøver å omstille helt til kompostbasert produksjon og oppbygging av jordlivet som lider veldig av jordbearbeiding. Utfordringen er å skaffe så mye kompost, når jeg ikke har verken tunge maskiner eller tilgang til større transport av kompost og heller ingen storprodusent av kompost i nærheten.

Her er noen inntrykk av permakulturvillnisset som utviklet seg i Stuertvegen 27 i fjor uten noen gjødsel, både innendørs og utendørs. Jeg spiser for øvrig fortsatt physalisbær av plantene i drivhuset. De er dog ganske sure pga. lys- og varmemangel.