Fantastiske nyheter for urtemedisinen!

Nå har sannelig nobelprisen for medisin gått til en kinesisk forsker som brukte 1700 år gamle resepter fra tradisjonell kinesisk medisin (TCM) for å utvikle en malariamedisin: se artikkelen her.

Det Dr. Tu Youyou har brukt i forskningen sin er Artemisia annua eller søtmalurt, altså en slektning av malurt og burot, som jeg har dyrket i urtehagen i en årrekke.

IMG_4752

Den er ettårig, men ganske lett å dyrke, hvis noen vil prøve selv. Frø kan man f.eks. bestille hos det tyske firmaet Jelitto. Jeg tok med meg frø på en reise til Sierra Leone i fjor, og der var de meget interessert!

Ellers har sommeren kommet sent men godt; spesielt i september vokste det kolossalt, faktisk så mye at jeg ikke rakk å høste alt før frosten kom første uke i oktober. Men lageret er vel fylt til vinteren, og nå skal jeg pønske på hva jeg skal gjøre med «raringene»: dunmjølke, geitvikke, kattehale, løvehale osv.

Bondens marked tar nå pause til 1. søndag i advent, men så skal det være 3 Bondens markeder før jul (28. november, 5. og 12. desember). Hvis du ikke kan vente så lenge, gjerne bestill per epost (georghh@msn.com) eller SMS (46432945).